Jarane, de!

.

09.09.2008.

Kaplje mi po prozoru

Otkriće dana je da nam definitivno treba auto. Kiša sipa kao iz kabla. Do vrtića sam uzela taksi u koji sam natrpala Zenina kolica, Zenu i sebe samu. Po povratku sam se anpak igrala majke hrabrostii i odlučila da se vratimo busem. Pokisla sam kao miš. Ništa nije pomagao ni kišobran ni kabanica za kolica. Zeno je ostao suh, ja sam ušla u stan mokra do struka odozdo i mokra do pupka odozgo.

Dobra vijest : Zeni se jako svidjelo da ostane sam u vrtiću. Sam znači bez mame. Veselo me cmakao i govorio ćao mama. Kažu da nije nijednom zakmeketao za mnom. I čak je velikodušno dijelio vozić sa svima. Juče je imao mali incident sa nekim ramaženim Pawelom, koji je drečao kao sirena kad su mu rekli da Zenu vrati vozić. Mali Poljak (medjunarodni sukob na pomolu) je krenuo da čampa Zenu za džemper. Zeno ga je otresao kao slinu sa sebe i pobjegao kod mame sa velikim upitnikom u očima. Jes us vemame ponosne kad vide da im dijete zna da se brani? Ja sam folirala ca.  10 sec strogoću tipa ne valja se udarati. Al pošto nije počeo i pravilno se odbranio i udaljio sa mjesta dogadjaja nisam previše brijala na tu temu.

Zeno se ne odvaja od Toby vozića (bukvalno s njim ide spavati i naravno u vrtić) koji je za sretan početak u vrtiću sam sebi izabrao u nedjelju u Londonu. Bili smo svi zajedno u velikoj robnoj kući sa sve samim igračkama na pet spratova. Zove se Hamleys, u Regent Street-u je, i raj je za djecu a mora za odrasle. Svi su nam u subotu pokušavali  objasniti zašto to nije baš dobra ideja. Gužva, dječija dreka i nije lako je kad jednom uđeš s djetetom istu napustiti (bilo smo na partiju kod Dana i Clair, kostimiran je bio i pod nazivom Pozdravlja Indan Summer. Kiša je pljuštala čitav dan i blato je u vrtu bilo otprilike do koljena, a opet su se svi super zabavljali).

 Mi ili smo imali sreće ili Zeno zbilja nije naročito gramziv. Strpljivo smo s njim razgledali sve novine i demonstracije igračaka na daljinski. Onda je on izabrao ono što je cijelo vrijeme spominjao u autu na put do prodavnice, vozić Toby sa dva vagona. To je onaj iz Zeninog omiljenog crtanog Thomas The Tank Engine. Onda je tražio da idemo odmah platiti (da bi ga smio odmah raspakovati). Sjeo je u svoja kolica sretan ka pas što mu je Toby u krilu. Mi smo laganice izišli iz robne kuće. Nagradili Zena picom i sebe kaficom u prvom Costi.

Dok je Zeno danas bio u vrtiću na privikavanju ja prošetala do nekih agencija za posredovanje posla. Imali su dvije ponude za nekoga ko govori i njemački i engleski: skontala sam da mi je ta karta ovdje najjača - dvojezičnost. Nažalost jedna je predaleko (Salesbury) a druga ponuda je puno radno vrijeme. Javiće se ako nešto ispadne. Sutra idem u još jednu agenciju.

Jarane, de!

O meni

Engleski kurioziteti
Jezičke začkoljice

Prozori i store

Misteriozne adrese

Toplo - hladno

Morbidne reklame

Fish & Chips

Šta volim ovdje

Majstori su bogovi

Kako mi je voziti na lijevoj strani

Ko to mene zove

Pazi auto!

Šta Englezi voze

Šta Madonna ima s teletinom

No smoking here

Čik ti otvori račun u banci

Radni rituali pred Božić

Hura snijeg!

Mali
Učimo uzbrdo

Oproštaj

Bez tate u Berlinu

Ćao vrtiću u Berlinu

Homesick

Potty training

U robnoj kući igračaka

Vrtić u Dorsetu

Vrtić ili posao?

Neću vrtić

Pripreme za školu

Prvi školski dan

Mala tiranija

Škola je za male

Prvi roditeljski

Prvi put u kinu

Jako skroz...

Čita se

Čita se II

Škola je za velike

Ovčica

Što nema Djeda Mraza

Me the best

Nova godina

Moj prvi party

Where the Wild Things Are

Prva ljubav

Easter Bunny

-------------------------------

Jede i spava:Slobodne aktivnosti
Stonehedge

Atlantik

Dorset

Ljeto u Dorsetu

No-no hotel u Londonu

Vozić

Kanari u Dorsetu

Vikend u planu

Preporuke
Berlin

Dorset

Bournemouth

TuzlaMeni dobri:


Rahatli

Brits in Bosnia

Newyorčanka

Kućanica u Japanu

Zvrk

Good morning Vietnam

melrose

uSvijetu

Bosanski lonac

magnolija

Mala moja al je paranojaVolim isto:


New Yorker, Short Story - sedmično nova kratka priča

MultiCult2.0 internet radio
online
Brojim
149603

Powered by Blogger.ba