Jarane, de!

.

17.09.2008.

Spoiled Brats

Joj, koji bedak. Nakon uspješnog starta u vrtiću prošle sedmice imam da prijavim totalni poraz. Koje moje slobodno vrijeme? Kada ga je juče u vrtić odvezao tata Zeno je nadario dreku. Nije mu dao da ide i plakao je i kad je isti otišao. Do iznemoglosti. Juče kad sam ga pokupila bio je promukao i podbuhao, slinav* i pun prijekora.

Nisam tome pridavala veće pažnje jer  djeca manipulišu starce čim primjete da roditelj

a)  ima grižu savjesti zbog nečega
b) oklijeva u sporovođenju rečenog
c) oboje gore pomenuto zajedno.

E, juče je očito bio slučaj c. Nisam očekivala da će otac mog djeteta ponoviti ovaj slučaj. Pa, sve mu se već kazalo onomad u Berlinu. Kako god okreneš ja kriva, zaboravila detaljno da ga instruiram. Kontam sve zna.

Jutros mali neće u vrtić. Stoji na vratima i plače ko godina. Otac mu  se namah upusti u treniranje strogoće. Broji mu ljutito sve moguće kazne koje mu padnu na pamet (ujutro smo uvijek tako "dobre" vibre, super za vaspitavanje i odmjeravanje snaga) .

Zeno već izbezumljen  traži da ostane sa mamom kod kuće. Mama kaže ne mora na posao. I sa tri godine znaju u kom grmu leži zec. Uspjeh je bio ubijediti ga da ide u vrtić ako ga mama vodi. I naravno taksi.

Pustio je dvijeipo suze u vrtiću. Zvane imajte samilosti, pa ja sam mali. Kad je vidio da se manja djevojčica od njega odvoji od svog tate i ode igrati s djecom poljubi mamu i kaže joj da može ići "u kupovinu". Kupi balon, ćao, mama.

Nimalo mi ne sjeda ovaj razvoj događaja. Kafe popila nisam, hej, a ustala sam sabahile. Napravila doručak, izbudila momke, manjeg kompletno spremila za izlazak. I to mi je hvala od razmaženih derišta  ;-)))

Napustila sam kuću kao da me poplava izbacila,  za dvije nemoguće minute. Lični rekord. Ostatak "slobodnog" vremena sam provela jureći po gradu dalje stvari sa spiska za vrtić. Heba te, ako toliko toga treba za polazak u vrtić, kako ću dijete spremiti na koledž?

Te kabanica, te gumenjake, te patikice za unutra, te maramice, te bezvezice. Mrtva sam umorna bila u jedan popodne kad ga je trebalo ponovo pokupiti. OK, uspjela sam nabrzaka popiti kafu i prelistati u cafeu Daily Mirror (a crnjaka od žute štampe, bolje da nisam).

Nakon što sam dofurala kese (bilion kesa) u stan, s nogu progutala sendvič u dva zalogaja, okrenula se na peti i opet zatutanjala u vrtić.

Zeno dobio zabranu (od tate) da na njegovom kompjuteru gleda mu omiljeni crtić Roary The Racing Car. Time je u stvari kažnjena mama jer je prekinut bitan dnevni ritual i nema joj na miru popiti popodne kafu.

p.s.  Pošto nema crtića ni mog rahtaluka popodnevnog, ja sam hinjski na povratku kući Zenu kupila još jedan auto iz pomenutog crtića.Nije mi baš neka vaspitna metoda, znam. Al, ako ih dijete ne može gledati na kompjuteru, može ih uživo puštati u trku. Sve pršti po podu. Blago komšijama.

* Za ono slinav sam nemalo p***zdila na vaspitačice.

Jarane, de!

O meni

Engleski kurioziteti
Jezičke začkoljice

Prozori i store

Misteriozne adrese

Toplo - hladno

Morbidne reklame

Fish & Chips

Šta volim ovdje

Majstori su bogovi

Kako mi je voziti na lijevoj strani

Ko to mene zove

Pazi auto!

Šta Englezi voze

Šta Madonna ima s teletinom

No smoking here

Čik ti otvori račun u banci

Radni rituali pred Božić

Hura snijeg!

Mali
Učimo uzbrdo

Oproštaj

Bez tate u Berlinu

Ćao vrtiću u Berlinu

Homesick

Potty training

U robnoj kući igračaka

Vrtić u Dorsetu

Vrtić ili posao?

Neću vrtić

Pripreme za školu

Prvi školski dan

Mala tiranija

Škola je za male

Prvi roditeljski

Prvi put u kinu

Jako skroz...

Čita se

Čita se II

Škola je za velike

Ovčica

Što nema Djeda Mraza

Me the best

Nova godina

Moj prvi party

Where the Wild Things Are

Prva ljubav

Easter Bunny

-------------------------------

Jede i spava:Slobodne aktivnosti
Stonehedge

Atlantik

Dorset

Ljeto u Dorsetu

No-no hotel u Londonu

Vozić

Kanari u Dorsetu

Vikend u planu

Preporuke
Berlin

Dorset

Bournemouth

TuzlaMeni dobri:


Rahatli

Brits in Bosnia

Newyorčanka

Kućanica u Japanu

Zvrk

Good morning Vietnam

melrose

uSvijetu

Bosanski lonac

magnolija

Mala moja al je paranojaVolim isto:


New Yorker, Short Story - sedmično nova kratka priča

MultiCult2.0 internet radio
online
Brojim
149606

Powered by Blogger.ba