Jarane, de!

.

21.12.2008.

Predbožićni rituali

Bliži se kraj i ovom ludilu od godine. Predbožićno raspoloženje me frustrira. Ne volim gužve, ne volim kupovinu u ovo doba godine. Iako volim to što radim, ne volim da idem na posao dok su svi u iščekivanju Djeda Mraza. O, da. Ne volim ni Djeda Mraza.

Na poslu su kancelariju pretvorili u veliku nakićenu jelku.
Jelka veličine plus šarene čupave šljašteće trake na svakom Mac-u. Sreća pa koristim svoj laptop i samo vrebam da će mu se neko približiti sa kakvom džidžom-bodžom da mu prste odgrizem.

Opet fasovali neki virus, prvo Zeno, pa ja. Tako sam veći dio prošle sedmice provela kod kuće, nekako se dorbo potrefio ovaj virus. Nisam morala da foliram da sam bolesna jer Zena opet nije imao ko da čuva. Da bih se pridruzila božićnom ručku sa kolegama iz firme koji je zakazan prije mjesec dana a na koji me plavojka iz računovodstva podsjetila barem pet puta, Zenov babo je uzeo slobodan dan i ostao taj dan kod kuce. Restoran je, podvučeno od strane plavojke,  jako posh pa da se tako i obučem. Nisam baš znala kako se to treba naročito posh napucati u jedan popodne. Nosa napudranog da se ne vidi crvenilo od prehalde i dopingovana paracetamolima, sprejom za nos i sirupom za kašalj u crnim pantalonama i crnoj bluzi,  bisernim naušnicama i podignutom kosom mislila sam da ne mogu mnogo da profulam. Prevarila sam se.

U birou svi mi prilaze sa vražijim osmjehom i dodaju mi  po zalijepljenu kovertu na kojoj stoji moje ime. Krah.  Običaj da se razmjene u birou božićne karte. Koje ja naravno nemam za njih. Tjesila sam se dosta da sam im svima poslala digitalnu čestitku, na kojoj obučeni u elfove  igraju charlston. Mislim da im se svidjelo. Samo je jedna bucka iz računovodstva odbila da se slika (nisam je pitala je l iz religioznih razloga) .  U stvari to sa čestitkama je blamaža, al šta ću nemam koga da pitam.

Ručak je bio i prošao, šampanjac i bijelo vino su tekli u potocima, gazda se trudio da nas sve napije. Lizala sam čašu vina (nije iz religioznih razloga, nego sam bila već puna paracetamola, ekscesivna upotreba alkohola  bi dovela do samoubistva). Slušala sam "šarmantne" primjedbe kako ne pijem, ne pušim - kako sam previše straight. Posipala pepelom i obećala popravni i slijevala čaše i čaše vode niz grlo. I čekala satima da ne bih bila baš prva koja će se oprostiti. U baru poslije ručka nije bilo toliko dosadno. Nakon što nakon dva bureta vina na deset osoba niko na moju žalost nije završio pod stolom ipak sam kapitulirala i oprostila se uz  izgovor da idem reći sinu laku noć. To je bio prvi put da sam se sljedeći dan definitivno morala natjerati do odem na posao. Sa kolegama se u birou osjećam jako prijatno, kad zapadnu kafane, ja ko krme u Teheranu. A uvijek sam mislila da sam šampion tih situacija, o dear, o dear.

Jarane, de!

O meni

Engleski kurioziteti
Jezičke začkoljice

Prozori i store

Misteriozne adrese

Toplo - hladno

Morbidne reklame

Fish & Chips

Šta volim ovdje

Majstori su bogovi

Kako mi je voziti na lijevoj strani

Ko to mene zove

Pazi auto!

Šta Englezi voze

Šta Madonna ima s teletinom

No smoking here

Čik ti otvori račun u banci

Radni rituali pred Božić

Hura snijeg!

Mali
Učimo uzbrdo

Oproštaj

Bez tate u Berlinu

Ćao vrtiću u Berlinu

Homesick

Potty training

U robnoj kući igračaka

Vrtić u Dorsetu

Vrtić ili posao?

Neću vrtić

Pripreme za školu

Prvi školski dan

Mala tiranija

Škola je za male

Prvi roditeljski

Prvi put u kinu

Jako skroz...

Čita se

Čita se II

Škola je za velike

Ovčica

Što nema Djeda Mraza

Me the best

Nova godina

Moj prvi party

Where the Wild Things Are

Prva ljubav

Easter Bunny

-------------------------------

Jede i spava:Slobodne aktivnosti
Stonehedge

Atlantik

Dorset

Ljeto u Dorsetu

No-no hotel u Londonu

Vozić

Kanari u Dorsetu

Vikend u planu

Preporuke
Berlin

Dorset

Bournemouth

TuzlaMeni dobri:


Rahatli

Brits in Bosnia

Newyorčanka

Kućanica u Japanu

Zvrk

Good morning Vietnam

melrose

uSvijetu

Bosanski lonac

magnolija

Mala moja al je paranojaVolim isto:


New Yorker, Short Story - sedmično nova kratka priča

MultiCult2.0 internet radio
online
Brojim
149603

Powered by Blogger.ba