Jarane, de!

.

16.12.2009.

Prvi školski party

Juče u školici na velikoj tabli u hodniku velikim slovima: Tomorrow party clothing! Zenov prvi party u školici! Mama odmah kući, skoči na internet. Šta li hm podrazumijevaju Britanci pod "party clothes" za djecu? Moram priznati da mi se od sopstvenih predodžbi malko digla kosa na glavi... Kako se našljašte odrasle dame i ozbiljna gospoda kad idu na novogodišnje zabave. Šljokice, štras i slično. A ne mogu da podnesem zamisao da moj mali kenjac šeta u drečavoj satenskoj košulji i smokingu sa mašnom ili još gore kravatom. Panika je popustila kad kod M&S vidjeh da su njihove predložene kombinacije podnošljive: od ozbiljnih sa sakoom, prslukom i kravatom (bljak! ništa za nas) do eleganto-sportskih sa džemperićima i finijim dukserima s košuljom i farmericama. Hvatam se kišobrana i krećem u shopping.

Prvo što mi je palo u oči da je neka mama četverogodišnjeg dječaka OPET bila brža od mene i u mojim favorizovanim buticima poput Fat Face-a i Zare pokupovala sve u odgovarajućoj veličini. Ma samo kad je uhvatim na djelu, počampaćemo se, garantovano. Izbora dakle ima, ali u provinciji gdje sve naručuju po jedan komad u jednoj veličini, broja nema. Povuci, potegni jedva skockah neku obleku koja može proći pod "let´s party" a da se maksum može kretati komotno...

Nemam pojma da li smo underdressed, danas smo definitivno oborili sve rekorde u kašnjenju. Povuci potegni sa sinekom: hoću samo spiderman gaćice (koje su na pranju), neću nove cipele (dijete potpuno u pravu, pružam mu stare nakon što sam vidjela da nove ma kako bile lijepe ne može sam nazuti). Onda prepirka oko potpunih nebuloza sa ocem djeteta (da li se svi odrasli bolesni muškarci ponašaju kao najgora razmažena derišta?), doručak na vrat na nos i... Pošto je napolju nečuvenih -2 stepena desetominutno struganje zamrznute šoferšajbe...

Poljubili smo zaključana vrata škole, kucali, lupali i derali se: halo, ima unić! Sve dok Zena nije u naručje uzela neka teta i odvela ga u razred. Beštija, smijulkila se još da Zeno briše mamin poljubac s obraza. Onda se mama osjećala malo kao ratni zločinac, okrenula se na peti i razgulila kući.

Sad se samo još nadam da će se ovaj dole look svidjeti i izabranici Zenovog srca, nekoj tamo Naomi... i da će se momak dobro zabavljati.Jarane, de!

O meni

Engleski kurioziteti
Jezičke začkoljice

Prozori i store

Misteriozne adrese

Toplo - hladno

Morbidne reklame

Fish & Chips

Šta volim ovdje

Majstori su bogovi

Kako mi je voziti na lijevoj strani

Ko to mene zove

Pazi auto!

Šta Englezi voze

Šta Madonna ima s teletinom

No smoking here

Čik ti otvori račun u banci

Radni rituali pred Božić

Hura snijeg!

Mali
Učimo uzbrdo

Oproštaj

Bez tate u Berlinu

Ćao vrtiću u Berlinu

Homesick

Potty training

U robnoj kući igračaka

Vrtić u Dorsetu

Vrtić ili posao?

Neću vrtić

Pripreme za školu

Prvi školski dan

Mala tiranija

Škola je za male

Prvi roditeljski

Prvi put u kinu

Jako skroz...

Čita se

Čita se II

Škola je za velike

Ovčica

Što nema Djeda Mraza

Me the best

Nova godina

Moj prvi party

Where the Wild Things Are

Prva ljubav

Easter Bunny

-------------------------------

Jede i spava:Slobodne aktivnosti
Stonehedge

Atlantik

Dorset

Ljeto u Dorsetu

No-no hotel u Londonu

Vozić

Kanari u Dorsetu

Vikend u planu

Preporuke
Berlin

Dorset

Bournemouth

TuzlaMeni dobri:


Rahatli

Brits in Bosnia

Newyorčanka

Kućanica u Japanu

Zvrk

Good morning Vietnam

melrose

uSvijetu

Bosanski lonac

magnolija

Mala moja al je paranojaVolim isto:


New Yorker, Short Story - sedmično nova kratka priča

MultiCult2.0 internet radio
online
Brojim
149605

Powered by Blogger.ba